Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

La Captive @ M HKA

januari 14, 2016 @ 7:00 pm - 8:45 pm

€8

La Captive, genaamd naar het gelijknamige lied van Hector Berlioz, is het schrijnende verhaal van een alleenstaande immigrant moeder, die vecht voor een fatsoenlijk leven voor haar en haar kind. Ze wordt geconfronteerd met bureaucratische barrières en vooroordelen, die haar tot de rand van de afgrond brengen. Met de moed der wanhoop gaat ze op zoek naar de innerlijke kracht om haar kind een veilig bestaan te kunnen garanderen.

Evenveel een muzikale als een emotionele reis, brengt dit programma een brede waaier aan muzikale invloeden samen, van Schubert, Mahler, Berlioz, Ravel, Saint-Saëns en Piazzolla tot hedendaagse Turkse en Arabische componisten. Begeleid door persoonlijke getuigenissen van immigrerende moeders, brengt La Captive de toeschouwer oog in oog met het gebrek aan fatsoen, empathie en mededogen in onze globale samenleving.

La Captive is een samenwerking tussen BOHO Players met soliste mezzo-contralto Sarah Laulan, en M HKA, waar BOHO Players ‘ensemble in residence’ is voor het seizoen 2015-16. Voor dit project laat BOHO Players zich specifiek inspireren door de tentoonstelling ‘Democratic Luxury’ rond het werk van de Turkse kunstenaar Hüseyin Bahri Alptekin. Deze tentoonstelling loopt in M HKA van 15 oktober 2015 tot 31 januari 2016.

Gegevens

Datum:
januari 14, 2016
Tijd:
7:00 pm - 8:45 pm
Kosten:
€8

Locatie

M HKA
Leuvenstraat 32
Antwerpen, 2000 Belgium
+ Google Maps
Telefoon:
+32 3 260 99 99
Website:
www.muhka.be