Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nostalgia CD recording

februari 14, 2018 - februari 16, 2018

“Have you ever wondered how nostalgia isn’t what it used to be?” ― Jasper Fforde

Nostalgia is Boho Strings’s eerste studio opname project, geheel gewijd aan de muziek van Belgisch componist Wim Henderickx. Alhoewel Wim Henderickx’s muziek regelmatig op CD verschijnt, zijn tot op heden geen enkel van zijn werken voor strijkorkest opgenomen. Toen David Ramael, artistiek directeur van Boho Strings, Wim benaderde met dit idee, was de componist dan ook meteen heel enthousiast. Bovendien delen beide muzikanten ook hun eclectische en avontuurlijke muzikale smaak. Verder voegen drie top solisten het artistieke team: fluitiste Valerie Debaele, marimba speler Lin Chin Cheng, en klarinettist Roeland Hendrikx.

Men kan stilstaan bij het verleden, en verlangen naar iets dat was. Men kan kijken naar de toekomst, en proberen te behoren tot iets dat wordt. Het is in onze menselijke aard te verlangen naar een vertrouwde omgeving, daarom denken we aan ons verleden en kijken we naar onze toekomst … nostalgie.

Nostalgie doordrenkt deze opname, van het titelwerk tot het reflectieve karakter van In Deep Silence III, dat terugkijkt naar Joseph Haydns Kaiser Quartet, naar het droomlandschap van Makyo. Tegelijk nostalgisch naar het verleden en werkend aan een visie voor de toekomst, is Nostalgia een meditatie over tijd en ruimte. Deze opname profileert het ganse oeuvre Wim Henderickx, met vroege werken zoals 2 Nocturnes en Four Pieces, de Japanse invloed in Makyo, en inspiratie uit het Midden-Oosten in Nostalgia. De dialoog tussen deze verschillende werken laat de luisteraar stilstaan bij het dualisme tussen menselijk zoeken en thuishoren, en schuwt zich niet weg van de tegenstellingen inherent aan onze moderne samenleving.

Nostalgia wordt opgenomen in de Blauwe Zaal van DeSingel van 14 tot 16 februari 2018.

Gegevens

Begin:
februari 14, 2018
Einde:
februari 16, 2018
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

BOHO Players
Telefoon:
+3233342075
E-mail:
info@bohoplayers.com
Website:
www.bohoplayers.com

Locatie

DeSingel
Desguinlei 25
Antwerp, 2018 Belgium
+ Google Maps
Website:
www.desingel.be