Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Trinity

april 25 @ 8:00 pm - 10:15 pm

€20

Tijdens WO II werkten de Amerikanen aan het Manhattan Project – de ontwikkeling van de eerste kernwapens. Op 16 juli 1945 ontplofte de eerste atoombom. Robert Oppenheimer, de wetenschapper aan het hoofd van het Manhattan Project, gaf de nucleaire test de naam ‘Trinity’ (Drie-Eenheid) gebaseerd op het gelijknamige 17de-eeuwse gedicht van John Donne. Tijdens het aftellen voor deze eerste ontploffing, hoorden de wetenschappers en militairen bij toeval flarden van Tsjaikovski’s Serenade voor strijkers op de militaire radiofrequentie die toevallig ook gebruikt werd door een nabije radiozender.

Geïnspireerd door dit gegeven en om aandacht te trekken op de nog steeds reële nucleaire dreiging, brengen Boho Strings een uniek programma rond dit werk van Tsjaikovski. De delen van de Serenade worden afgewisseld met aria’s en Lieder, gezongen door de Australische mezzo Allegra Giagu. Deze liederen tonen de angst, hulpeloosheid en gelatenheid van de gewone mens ten aanzien van dit nucleaire zwaard van Damocles. De muziek wordt live begeleid met een videomontage gecreëerd door grafisch kunstenaar Geert Lenssens.

Gegevens

Datum:
april 25
Tijd:
8:00 pm - 10:15 pm
Kosten:
€20
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.bijloke.be/programma/?maand=2018-04#modal=/programma/269/Trinity_Tsjaikovski_s_Serenade/BOHO_STRINGS_ALLEGRA_GAIGU/

Organisator

De Bijloke
Telefoon:
+32 9 323 61 00
Website:
www.debijloke.be

Locatie

De Bijloke
Kluyskensstraat 2
Gent, 9000 Belgium
+ Google Maps
Telefoon:
+32 9 269 92 92
Website:
www.debijloke.be