Artistiek directeur

David Ramael staat aan het hoofd van een nieuwe generatie ondernemende dirigenten, die klassieke muziek een nieuwe rol willen geven binnen onze gefragmenteerde en geïnternationaliseerde samenleving. Als artistiek directeur van Boho Strings heeft hij reeds opmerkelijke resultaten behaald met nieuwe en unieke programma’s, door het concerteren in onconventionele locaties en door het omhelzen van de transformatieve kwaliteiten van de muziek. Voor Boho Strings was David Ramael meer dan 10 jaren actief in de Verenigde Staten, waar hij een aan het hoofd stond van orkestprogramma’s aan een aantal prestigieuze universiteiten in New York, en waar hij eveneens artistiek directeur van Gemini Youth Orchestras was.

David Ramael behaalde diploma’s in orkestdirectie en musicologie, en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, de Université Libre de Bruxelles, Universität Wien en de University of Minnesota.

Als dirigent staat David Ramael bekend om zijn oprechte muzikaliteit, en de originaliteit waarmee hij een duidelijke artistieke visie combineert met een sterke sociale inslag. Hij is regelmatig te gast in alle belangrijke concertzalen in België, zoals BOZAR, Concertgebouw Brugge en De Bijloke in Gent, en met orkesten zoals het Belgian National Orchestra, het Orchestre Philharmonique Royal de Liège en Vlaamse Sinfonietta.